Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel.

  Annons

  24 januari 2017

  Länge sedan vi körde frågelåda. Jag tycker vi tar ett race med frågor och svar a la Maria.

  Last question first 🙂

  Hej Maria!
  Jag slutade med preventivmedel för ca 1 1/2 år sedan.
  Förra året i september runt den 24/9-16 fick jag blödningar som varade i 4 dagar, min mens hade jag redan haft den 10/9-16.
  Jag var hos en BM som tog cellprov och undersökte mig allt såg bra ut även cellprovet.
  Efter det så har det varit lugnt fram tills nu, jag hade min mens den 9/1-17 och nu den 22/1-17 får jag blödningar igen? Vad kan det bero på?
  Kommer det påverka min framtid när det gäller att försöka skaffa barn?
  Har tagit LH-test som visar negativt.

  Annons

  Med vänlig hälsning 
  Sarah

  Hej Sara

  Det låter som mellanblödningar sk spottings, som man kan få av olika anledningar. Det är vanligt att få ÄL-blödning men de varar vanligtvis kortare tid än du beskriver.  En annan vanlig anledning är minipiller, men det förstår jag av texten att  du inte äter. Jag vet inte heller din ålder, men om du har passerat ca 45 års åldern kan det bero på den hormonella cykeln. Det kan vara både oregelbundet och mellanblödningar när man närmar sig den sk övergångsåldern. Du frågar om din framtida möjlighet till graviditet och om det inte är något onormalt som orsakar detta har du samma förutsättningar som om du inte skulle få mellanblödningar. Vi rekommenderar generellt att ta cellprov, screena för STI och därefter gynekologisk undersökning om ingen förklaring hittas. Då kan du och läkaren fundera vidare på om man vill titta på labsvar eller andra tester för att utreda vidare. Om något stort eller tungt hänt i livet reagerar kroppen lätt på det och kan t ex få blödningsrubbning. Tid brukar då vara en bra läkning.

  Lycka till med detta, hoppas du kan få någon guidning av mina svar.

  Vänligen Maria

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://barnmorskan.mabra.com/what-to-do/