Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel.

  Annons

  Bli gravid efter abort?

  26 januari 2017

  Jag är av den skolan att kroppen är redo när den är redo, efter magsjuka visar kroppen när den är redo för vätska och mat. Jag håller inte igen när jag är törstig på juice, utan litar på att jag klarar det jag känner behov av. Likaså när det gäller att vänta in huruvida kroppen är redo för graviditet. Är hjärnan redo så är resterande del av kroppen redo-tror jag. Sedan kan det finnas omständigheter t ex kejsarsnitt, som gör att man rekommenderar att vänta med ny graviditet. Men det innebär inte heller att du inte får bli gravid, utan att det kan handa om en rekommendation.

  Annons

  Här kommer dagens fråga..

  Hej!

  Gjorde en medicinsk abort slutet av december.(25). Undrar hur får man kan pröva bli gravid igen. Då vi idag ångrar beslutet då vi snabbt tog det beslutet. Idag har blödningen slutat för cirka 5 dagar sedan.

  Med vänlig hälsning, Linn

  Linn, du kan direkt pröva om du kan bli gravid igen. Rekommendationen är att avvakta med samlag så länge du har en vaginal blödning. Men du beskriver att du slutat blöda-därmed fritt fram! Sedan är det ju så att för att kunna bli gravid behövs en ägglossning (ÄL) och det vet man inte när man får. Det kan dröja, eller så sker det väldigt snart. Så möjligheterna att bli gravid beror på hur snart din ÄL kickar igång. Men kroppens system är förundrande. Så när du väl har din ÄL är kroppen redo för ny graviditet. När sinnet kan våga försöka igen är det bara du som vet. Lyssna på dig och hur du känner.

  Vänlig hälsning Maria

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://barnmorskan.mabra.com/1339-2/