Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel.

  Annons

  Droger och svagare värkar

  16 juli 2016
  1. Jag har under dessa veckor fått erfara att man kan ge kvinnor , i vad jag kallar aktivt skede under födsel, petidin för att de har det så jobbigt. Före min bmtid gav man morfin som smärtlindring. Sen kom man på att det inte är så bra för varken kvinnan eller barnet. Det finns andra metoder som är bättre för att kvinnan har fokus och upplever inte att hon är sänkt gällande vakenhet. Olika rutiner i olika delar av landet.

  Och droger liksom, vart ska vi dra gränsen… Beroende på vem man frågar tror jag svaret blir olika. Och beroende på syftet. Att klassa stesolid som drog, om det ges för att lösa en kramp, kan ju låta missvisande. Men att använda midazolam i syfte att få ett rus eller skönt tillstånd kan ju absolut tyckas vara en drog.

  Annons

  Jag har många gånger fått ge Oxytocin, kemiskt framställt, för att framkalla eller förstärka värkar. Det är ju som ett kroppseget lugnande. Att ha en bebis mot bröstet får ju de flesta att bli helt loja och sköna. Men det är ju inte drog för att det är potent, right? Såhär såg det ut när jag blandade Oxytocindropp här om dagen. Annan spädning än vad jag är van vid-men dosen densamma.image

   

  image

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://barnmorskan.mabra.com/kvaddlar-it-is/