Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel.

  Annons

  Gör man kejsarsnitt i gamla ärret?

  15 oktober 2016

  Hej på er!

  Det är så spännande med frågorna ni ställer. Jag gillar det! Keep on questioning:)

  Vissa frågor är medicinska och läkaren vet mest om ämnet. Det kan även vara så att det är skillnad i rutiner på olika platser i landet, så mitt svar kan vara lokalt. Men här kommer en fråga där jag svarar utifrån erfarenhet vad som är optimalt.

  Annons

  Hej. Jag har tidigare gjort två kejsarsnitt och efter det en liten bukplastik. Om jag skulle vilja ha ett barn till så blir det planerat kejsarsnitt. Jag undrar om man då lägger kejsarsnittet i det gamla ärret?

  Gällande kejsarsnitt så strävar man efter att lägga snittet i det gamla ärret. Det kan variera beroende på hur ärret växt och huruvida livmodern bedömts vara tunn på något visst ställer eller sammanväxningar skett i buken. Men finns möjligheten så snittar man i gamla ärret. Om du vill ha en specifik bedömning kan det ske under läkarbedömningen inför kejsarsnittet.

  Måväl,

  Maria

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://barnmorskan.mabra.com/mamma-till-en-tjej-pa-sjukhus/