Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Har min bebis i magen ADHD?

  7 september 2017

  Jag upplever att utvecklingen rasar framåt. Takten är hiskeligt snabb. Hänger vi med? Grattis till er som gör det, för jag linkar lite krokigt efter, leendes. Måste vi veta allt? Vad gör vi med informationen? Just den frågan vill jag att ni som väntar barn ställer er själva.

  Annons

  Livliga barn under graviditeten är subjektivt. Likaså stillsamma. Det kan vara av intresse när vi avlyssnar hjärtljud, därför kan frågan ställas. Men det är med min kunskap som jag värderar svaret. Och tyckanden är jag inte mycket för. Däremot den gravidas upplevelse. Jag samlar in information, bedömer det.

  De barn som rör sig mycket i livmodern mår med största sannolikhet utmärkt. De allra flesta rör sig mycket, vi känner rörelserna olika mycket. Ett barn som rör sig mycket har inte ADHD. Vi screenar heller inte ADHD. Inte autism heller. Eller dyslexi. Så nu har vi rett ut det.

  Stor lugn kram till er!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar