Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel.

  Annons

  Inget varar för evigt

  28 juni 2016

  Jag är fullt medveten om skörheten i livet, den finns i min arbetsdag. Jag har medvetet valt det, lockas av att liv och död kan vara så nära varandra. Det finns två alternativ i min yrkesbana, arbeta med när liv kommer till eller när liv avslutas. Det som är mittemellan överlämnar jag till andra.

  Annons

  Privat har jag nog en känslig ådra. Kan vara blödig och riktigt skör men även rationell och rätt krass. Tror det är kombinationen som gör att jag gillar båda ändarna på livet.

  Igår hade vi en riktigt sorglig dag. Min mammas vovva avlivades. Efter nästan två år med hjärtsvikt försämrades hon. Fick vårdas på en intensivvårdsavdelning i Uppsala. Men redan efter två dagar sa veterinärerna att det inte gick att göra henne bättre. Både klaffarna i hjärtat, svikten, lungödem och en nytillkommen tumör var omöjliga att återställa. Svåra beslut att ta, hur skulle det gå till, ville vi vara med… Jag försökte stötta mamma och lyssna på mina döttrar. Minou är en väldigt viktig varelse för dom. I 8 år har hon varit med, och tjejerna är väldigt fästa vid henne. Minou fullkomligt ÄlsKAdE Maja och Matilda.  Mamma och Minou är sådär tajta som vissa ägare blir med sina djur. Jag brukar säga att Minou är mammas bebis.  Vi fick träffa henne. Hon orkade komma ur syrgasburen och komma till oss. Vi var med henne. Klappade och pratade. Lugnt och stilla somnade hon. Fint och oerhört tungt. Mammas vovva och vän. Tröst, tröst och tröst och gråt. Det var kvällen igår. Vaknar med huvudvärk idag. Hoppas på viss lättnad under dagen. Ny dag idag. Solen skiner.

  Vi är familjen knasig. Jag både inser det och gillar det. Vi låg på golvet hos minou igår, hade med mammas skitiga, håriga slitna fleecejacka och två bollar. Tog några groupies, skrattade och grät. Det är vi.

  Hjärtlig kram från mig.

  Här är minou pigg, frisk och riktigt härligt knasig. Riktig Tokfia!!

  image

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://barnmorskan.mabra.com/day-after-tomorrow/