Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel.

  Annons

  Kom igen nu

  5 juli 2016

  Tankarna virvlar i huvudet. Vad är detta? Varför skulle männen helt plötsligt som kön fått för sig att det är lockande att uppföra sig grisigt, ofreda, våldta och förnedra kvinnor sexuellt. Det är ingen skön handling, det är inte ett sunt beteende att hålla fast en kvinna och göra sådant som hon säger nej till. Jag kan  bara inte gå med på att det blir en fråga som likställs med kön. Precis likadant tänker jag när handlingar, problem eller beteende anses vara kvinnliga. Höj nivån. Gör den personlig. Det är inte mannen som kön som ofredar eller lägger handen på hennes bröst. Det är personen. Vi måste vidare i det här. I alldeles för många år har skam och sex kopplats ihop. Människor känner skam för att de njuter av något som kan uppfattas som dåligt, eller som framställs som negativt. Kvinnorna ligger efter männen i detta. Jag vill framåt. Jag vill att kvinnor ska TA samma rätt som männen. Same Same. Lust är för många skamfyllt. Jag ska ta ett exempel på simpel nivå;du går hem med en person från krogen, ni har flirtat och snackat. Landar hos dig, spenderar natten ihop. Oavsett vad ni gör så vaknar du och känner och ser att personen bredvid dig är inte så trevlig eller fin som du tyckte igår. Du känner ånger och tycker det var onödigt att du bjöd hem personen, och att du gjorde allt ni gjort under natten. Den skammen över att du var så upphetsad med den här ohärliga, gör att du berättar om det som att du inte ville, att den andra var ”på” och att du kände att du var tvungen.

  Annons

  Inget ovanligt.

  Jag ser väldigt många kommentarer från män som känner sig nästan anklagade för sexuellt våld, för att de är män. Det blir rättfärdigande brev, försvar och debatter på en nivå som inte leder till något bra. Fortsätt visa hur många sköna härliga människor vi är, stå för vad vi känner. Utgå från att frivilligt sex är det normala. Och fortsätt att tyck att våldet är fel, såklart. Men skuldfria mannen som man och våga stå för alla härligheter som sker.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://barnmorskan.mabra.com/inget-varar-for-evigt/