Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel.

  Annons

  Last night in Skåne

  11 augusti 2016

  imagePlanerar hemfärden och summerar veckorna med en Latte på Waynes i Kristianstad. Deras personal är suverän!!! Så gulliga och trevliga. Gott kaffe gör de oxå.

  Har handlat en present till vår gulliga barnvakt som flyttar, köpt lite partyattiraljer inför Tildans tjejmiddag, bearbetat dagen och promenerat. Nu dags att göra en åsiktsreflektion, sen packning.

  Annons

  Här kommer åsikten, och känslan och reflektionen. Ella Bohlin skriver att antalet kvinnor som hänvisats till andra kliniker i Stockholm under sommaren är färre än tidigare sommar/period. Jag tror inte hon är sann. Det blir lätt på ett personligt plan men det är i hennes namn rapporten kommer, därför riktar jag mig till henne. I Stockholm 2016 fanns ingenstans att hänvisa kvinnorna till. Vilket sjukhus hade plats när de andra hade fullt? 7% hänvisningar är 7% för mycket. Kvinnor föder barn i rum som är egentligen är avsedda att utföra sina behov i, i kontor ja helt enkelt där det finns en dörr att stänga till så de åtminstone får lite privacy. Personligen tror jag en hänvisning hade varit skonsammare och tryggare än att föda i ett mottagningsrum med en barnmorska som har hand om andra kvinnor, kanske 4-5 stycken som sökt för olika akuta åkommor. Vi barnmorskor vill inte hänvisa, vi vill tillgodose kvinnors önskemål om var de ska föda sitt barn. Men vi har inget val när de ska föda och platsen inte finns. Vi är människor, vi tar emot kvinnorna och hjälper dem. Håller tummarna, korsar knäna om vi är kissnödiga, berättar för kvinnan att det här kommer gå bra. Möter hennes blick, nickar. Vi finns där, på nåt märkligt uppfinningsrikt sätt så löser vi det. Så Politiker Bohlin bör enligt mig fundera över om det är en bragd att vi inte hänvisat fler eller om det är ett bra mått att tala om hänvisningar i procent. I min värld är det missvisande. Det handlar om att hålla skenet uppe.

  Nu släpper jag det för nu. Ska läsa Mama och njuta av min latte. Puss och kram

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://barnmorskan.mabra.com/hon-ar-lydig/