Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel.

  Annons

  Lika på olika villkor

  17 juni 2016

  Jag liksom fastnar i den här tanken om att vi kämpar så mycket för könets rätt så jag tycker att vi snarare skapar klyftor än överbryggar dem. Vad är skillnaden? Värdet? Lägger vi inte i ett värde om vi talar om män och kvinnors olika värden? Har könet ett värde?

  Annons

  Jag känner ibland att det skulle vara så skönt att behärska allt jag behöver kunna, att kunna vara helt självständig. Men fysiken sätter ibland stopp, andra gånger kunskap i tex bygg. Jag ber om hjälp-oftast är kraften manlig. Spelar det nån roll? Nä, inte för mig. När jag ber om hjälp med tex städning är hjälpen och kraften ofta kvinnlig och inte heller spelar det någon till. För mig. Men många reagerar. Vi reagerar helt enkelt när kvinnor kan uppfattas som utnyttjade. Inte när män gör det. Har jag rätt?

  Efter en vecka på en resort har jag sett männen städa poolen, kvinnorna rummen. Männen byta kylskåp, kvinnorna tvätta. Same same typ, fast olika detaljer. Båda service, leende och med mycket gott resultat.

  Ekvalism. Det bästa.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://barnmorskan.mabra.com/vacayporn/