Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel.

  Annons

  Pappaångest

  3 maj 2016

  Det här med föräldratankar drabbar oss alla. Eller kommer till oss alla. Nån gång. Somliga känner av längtan medan andra känner oro. Likaså inställningen till barn, är det något du vet att du vill ha eller är det helt tvärtom? Det kan även ändras, en stark övertygelse kan vändas till det motsatta.

  Annons

  Jag älskar att lyssna på människors tankar, ideer, teorier om livet. Berättelser som bjuder på vad de varit med om, hur de tänker och resonerar och som blir till sköna samtal där tankarna blir till resonemang. Ofta slår man sönder nån myt eller ide.

  Pappaångest har jag mött mer än en gång. Oro över att inte bli en bra förälder, att inte lyckas hålla ihop en familj eller att livet ska bli begränsat på ett negativt sätt. Jag hade aldrig de tankarna innan jag blev mamma. De kom istället när barnen redan var födda. Och de tankarna är ofta med mig. Inte när det gäller begränsningar utan oron över dåligt föräldraskap.

  Jag blir imponerad över er män med tankar på och om barn och pappaskap. Vad modigt av er att verkligen tänka på det! Kanske vågar ni leka lite med tanken oxå. Kanske till och med vågar ni lattja lite-typ leka pappa. En kompis till mig gick all in i helgen när han fick en docka i knät. Den tröstades och kramades och frågorna haglade..

  Fortsätt utmana! Kram och puss

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://barnmorskan.mabra.com/hello-2/