Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Samvetsfrihet-Nej. Nu räcker det!

  16 september 2017

  En härlig frukostfeeling byts mot ilska som väller upp nedifrån tårna. Öronen svullnar och är knallröda. Hjärtar slår hårt. Både av ilska men även av oro.

  Barnmorskan har 300 år i bagaget. Vi är hjälpgummor, jordemödrar. Barnmorskor. Vi bistår kvinnor. Jag ser det som en självklarhet att vi utvecklas, att tiden för oss framåt. Men enligt vår ed som vi svurit skapa vi företräda kvinnan.  Vår sed och tradition. Historian bär vi, och den ska vara med oss i vår utveckling. Denna kris som pågår just nu i förlossningsvården har absolut ingenting med aborter att göra.

  Annons

  Lotta Nordfeldt och SD, detta är ett riktigt fult utspel. Så patetiskt att jämföra att en kvinna som gör abort möter en barnmorska medan födande kvinnor inte har en närvarande barnmorska. Gör ett studiebesök på en abortmottagning, titta hur det går till. Ingen barnmorska har möjlighet att vara med under hela aborten, precis lika lite som under födseln på förlossningsavdelningen. Vi är inte konkurrenter. Obstetrik och gynekologi jobbar inte MOT varandra. Vi armkrokar, stöttar och är en kedja. Har ni inte förstått det?

  Som en tjurig desperat ointelligent varelse kommer ni med påstående som helt saknar grund. Skämmes! Vi kommer ryta, förklara, replikera. Ni förlorar trovärdighet.

  Vi vilar säkert i vår historia. Vi vet vem vi är här för.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar