Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel.

  Annons

  Vilka krafter

  7 februari 2017

  Det är med beundran jag läser om ockupanterna. De hängivna. Modiga. De som vet vad de tycker och gör det med tydlighet och kraft.

  När andra medel inte räcker till, eller när röster inte hörs eller lyssnas på-då går människan vidare i sina åtgärder. Det blir handlingskraft. Motstånd. Ilska och agerande. Ett sätt är ockupation.

  Annons

  På BB Sophia blev det en fredlig ockupation. De intog ett våningsplan och bodde där. De fick publicitet. Idéer föddes och det blev ett resultat. Men tyvärr ingen framtid för verksamheten BB Sophia.

  Säkert samma resultat denna gång. BB stängs, men inte utan motstånd. Men ni som bor där, smider planer, pratar om förutsättningar, behov och födande-ni bygger upp det som framför er stängs ned. Ni skapar och producerar. Och nån gång, nån stans kommer det en öppning för er. Det är inte förgäves. Vi bara bidar vår tid lite. Lite till.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://barnmorskan.mabra.com/valkommen-beyonce/