Annons
Annons


Länge sedan vi körde frågelåda. Jag tycker vi tar ett race med frågor och svar a la Maria.

Last question first 🙂

Hej Maria!
Jag slutade med preventivmedel för ca 1 1/2 år sedan.
Förra året i september runt den 24/9-16 fick jag blödningar som varade i 4 dagar, min mens hade jag redan haft den 10/9-16.
Jag var hos en BM som tog cellprov och undersökte mig allt såg bra ut även cellprovet.
Efter det så har det varit lugnt fram tills nu, jag hade min mens den 9/1-17 och nu den 22/1-17 får jag blödningar igen? Vad kan det bero på?
Kommer det påverka min framtid när det gäller att försöka skaffa barn?
Har tagit LH-test som visar negativt.

Annons

Med vänlig hälsning 
Sarah

Hej Sara

Det låter som mellanblödningar sk spottings, som man kan få av olika anledningar. Det är vanligt att få ÄL-blödning men de varar vanligtvis kortare tid än du beskriver.  En annan vanlig anledning är minipiller, men det förstår jag av texten att  du inte äter. Jag vet inte heller din ålder, men om du har passerat ca 45 års åldern kan det bero på den hormonella cykeln. Det kan vara både oregelbundet och mellanblödningar när man närmar sig den sk övergångsåldern. Du frågar om din framtida möjlighet till graviditet och om det inte är något onormalt som orsakar detta har du samma förutsättningar som om du inte skulle få mellanblödningar. Vi rekommenderar generellt att ta cellprov, screena för STI och därefter gynekologisk undersökning om ingen förklaring hittas. Då kan du och läkaren fundera vidare på om man vill titta på labsvar eller andra tester för att utreda vidare. Om något stort eller tungt hänt i livet reagerar kroppen lätt på det och kan t ex få blödningsrubbning. Tid brukar då vara en bra läkning.

Lycka till med detta, hoppas du kan få någon guidning av mina svar.

Vänligen Maria

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar