Annons
Annons

Äggläggning eller ägglossning?


Inte ett ägg har denna donna inmundigat under påsken. Fast äggen är ju påskens signum. Hmm, jag ska ta mig en funderare på vad dessa traditioner egentligen säger mig. Och vad som är viktigt.

Påskägg däremot flödade fritt! Påsktuppen kommer till oss varje år. Han gömmer ägg som vi sen får leta efter. Vi hör hur han låter/galer KuckeliKuu. Sen är jakten igång!!!

Annons

Är påsken egentligen kvinnornas högtid? Jag associerar direkt till ägglossning (ÄL) och tänker att ni läsare har en del frågor om ÄL. Och det är verkligen en häftig grej. Att vår kropp utvecklar äggblåsor som växer och mognar och sedan släpps fri, kanske har tur och möter ett gäng spermier. Jag faschineras av vad kroppen bara gör kontra vad den förstår. Instinkt?

Ska läsa mer om detta. Men avslutar såhär påskens sista dag med en hyllning till ägget🐣

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar