Annons
Annons

Äldre förstföderska


Naturens lagar tänjs, och i min värld är en effekt av det att äldre kvinnor kan bli gravida. Det finn hormonella hjälpmedel, möjligheter att donera ägg och assisterad befruktning. mer kontroll, mindre naturens gång.

Annons

Vi har gjort en avgränsning i Stockholm så att de som är 40 år eller äldre när de väntar första barnet gör några xtra kontroller. De sätta igång vid 41 fulla veckor istället för 42 Annars->The same

Högre risk? Jo, så är det. Så vi erbjuder b la  tätare kontroller hos barnmorskan sista månaden. Det här i sig ger ju bra möjligheter att tala mer om kommande barnet och föräldraskapet.  Graviditeten i all ära men det är ju bara en väg mot livet med barn.

Vi ser stigande ålder bland landets gravida. Vi ser att kvinnor får sitt första barn typ efter att de passerat ”bästa tiden för graviditet” datumet. Varför?

Det och en hel del annat togs upp i Sveriges Radio P 5 i fredags. Jag intervjuades som barnmorska. Länkar programmet här! Oerhört intressant fråga tycker jag. Påverkar åldern oss i graviditeten? varför väntar vi? Är det mindre viktigt att vara fysiskt i bra form, men mer viktigt att ha hur, SUV, karriär..

Fortsättning följer!

http://sverigesradio.se/p5sthlmeftermiddag

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar