Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Är barnet friskt?

  26 maj 2017

  Denna mening är viktig.      DE FLESTA BARN FÖDS FRISKA.

  Vi (Sverige) erbjuder olika typer av sätt för att utföra fosterdiagnostik. Allt från rutin ultraljud i vecka 18-20 till fostervattensprov, amniocentes. Det finns risker med de invasiva diagnostiska metoderna. Men det är i sammanhanget låg. Finns anledning att tro att det är en kromosomavvikelse på barnet är det för många viktigare att få ett exakt svar än att riskera missfall. Vårt uppdrag är att förmedla information, erbjuda det som landstingen beslutat sig för att gravida kvinnor ska erbjudas, remittera till rätt instans och följa upp svaret.

  Annons

  Ett enkelt rör för NIPT:

   

   

  Det senaste inom fosterdiagnostik är NIPT, Non Invasiv Prenatal Test. Det tas under graviditeten som ett blodprov från kvinnan och ger ett utförligare svar med större säkerhet än KUB. Jag tror att vi snart har en tid där NIPT är mer rutin än erbjudande. För vi går mot kontroll, förberedelse och diagnossättande. Ska se om jag får rätt. Innan jag fyllt 50 erbjuder vi det till alla gravida-You bet!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar