Annons
Annons

Bli gravid efter abort?


Jag är av den skolan att kroppen är redo när den är redo, efter magsjuka visar kroppen när den är redo för vätska och mat. Jag håller inte igen när jag är törstig på juice, utan litar på att jag klarar det jag känner behov av. Likaså när det gäller att vänta in huruvida kroppen är redo för graviditet. Är hjärnan redo så är resterande del av kroppen redo-tror jag. Sedan kan det finnas omständigheter t ex kejsarsnitt, som gör att man rekommenderar att vänta med ny graviditet. Men det innebär inte heller att du inte får bli gravid, utan att det kan handa om en rekommendation.

Annons

Här kommer dagens fråga..

Hej!

Gjorde en medicinsk abort slutet av december.(25). Undrar hur får man kan pröva bli gravid igen. Då vi idag ångrar beslutet då vi snabbt tog det beslutet. Idag har blödningen slutat för cirka 5 dagar sedan.

Med vänlig hälsning, Linn

Linn, du kan direkt pröva om du kan bli gravid igen. Rekommendationen är att avvakta med samlag så länge du har en vaginal blödning. Men du beskriver att du slutat blöda-därmed fritt fram! Sedan är det ju så att för att kunna bli gravid behövs en ägglossning (ÄL) och det vet man inte när man får. Det kan dröja, eller så sker det väldigt snart. Så möjligheterna att bli gravid beror på hur snart din ÄL kickar igång. Men kroppens system är förundrande. Så när du väl har din ÄL är kroppen redo för ny graviditet. När sinnet kan våga försöka igen är det bara du som vet. Lyssna på dig och hur du känner.

Vänlig hälsning Maria

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar