Annons
Annons

Dag 2. Livet är ljuvligt


Jag vaknar först i stugan. De andra sover just nu, jag hör hur de andas sådär sovande. Njuter av lugnet, och framför av hela känslan. Jag fullkomligt älskar att vakna till värme, lite ljud utifrån. Nu är det så, jag kan känna och  se solen stråla in under rullgardinen. Det är varmt i stugan. Sommar.

Annons

Min yngsta dotter har högt och tydligt deklarerat att hon gillar inte sån här semester. Stugan, alla insekter. Hon har gråtit väldigt många gånger. Hon har sagt att hon vill åka hem. Den äldsta tjejen är tvärtom. Hon tycker det är fantastiska. Hon är nästan lyrisk över att få möjligheten att komma till Gotska Sandön. Hon pratar i termer som ” när vi åker hit nästa gång” ”att få vara med om det här”.

Vi hade en underbar dag igår! Lång promenad utmed öns nordöstra sida, sandrevet där fåglarna som blev riktigt arga på oss. Vi gick tydligen på minerad mark, de var på väg att attackera oss. Vi sprang! Sen hade vi den ljuvliga stranden. Bad, manetfångst, pannkaksochnutella-lunch, springlek i sanddyn, högläsning. Allt detta i strålande sol med havets brus som vågor som slår. Jag älskar detta!! Fullkomligt galen i det här med brytpunkten hav och land!

Maten.. Jag nästan skäms. Jag kan inte beräkna matmängd!! Vi har så sjukt mycket att äta, snacksa, dricka.. Vi bara ler:)

För andra gången i mitt liv har jag varit på kvällsstund i kapellet på ön. På öjn. Vi sjöng härlig är jorden. Så befriande. Men jag kunde inte tända ljus. De har inte så. Kändes lite märkligt men kapellet var fullt med tända ljus så jag riktade tankarna mot mina två målgrupper. Har jag liksom nämnt att jag gillar traditioner?

image image image image

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar