Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Dessa händer

  16 februari 2017

  Mormor, älskade mormor. Idag skulle du ha fyllt 105 år. Du och din födelsedag är med mig dagligen, ett så kärt datum. Så väl inprogrammerat i mitt sinne.

  Jag saknar dina händer. Dina kloka ord och ditt lugn. Dina varma händer, som liksom var så stora så de täckte min kind. Stadiga mjuka men ändå nötta av livets år. Jag känner känslan när du kupade handen, klappade min kind och sen höll kvar handen. Spred värme och kärlek, och lät handen ligga kvar. Mot min kind.

  Annons

  Jag skulle utan tvekan spola tillbaka tiden. Jag skulle behöva dina kloka råd just nu. Hur skulle du ha gjort just nu? Skulle du vågat gå på din magkänsla? Du trodde alltid på barnen, var som FNs barnkonvention personifierad. Så det är klart du skulle lyssnat på barnet, men vågat lita på din tro.

  Jag gör som du, väljer din linje. Oavsett vad andra tycker. Det här handlar om oss, i livet. Och all kärlek. Och den finns. Mormor, du lade en del av grunden. Och jag lovar att förvalta det som du påbörjade så fint. Puss puss

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar