Annons
Annons

Droger och svagare värkar


  1. Jag har under dessa veckor fått erfara att man kan ge kvinnor , i vad jag kallar aktivt skede under födsel, petidin för att de har det så jobbigt. Före min bmtid gav man morfin som smärtlindring. Sen kom man på att det inte är så bra för varken kvinnan eller barnet. Det finns andra metoder som är bättre för att kvinnan har fokus och upplever inte att hon är sänkt gällande vakenhet. Olika rutiner i olika delar av landet.

Och droger liksom, vart ska vi dra gränsen… Beroende på vem man frågar tror jag svaret blir olika. Och beroende på syftet. Att klassa stesolid som drog, om det ges för att lösa en kramp, kan ju låta missvisande. Men att använda midazolam i syfte att få ett rus eller skönt tillstånd kan ju absolut tyckas vara en drog.

Annons

Jag har många gånger fått ge Oxytocin, kemiskt framställt, för att framkalla eller förstärka värkar. Det är ju som ett kroppseget lugnande. Att ha en bebis mot bröstet får ju de flesta att bli helt loja och sköna. Men det är ju inte drog för att det är potent, right? Såhär såg det ut när jag blandade Oxytocindropp här om dagen. Annan spädning än vad jag är van vid-men dosen densamma.image

 

image

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar