Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Ensam mamma-envy me

  14 mars 2017

  Inte ensam, men själv. Inte singel, men frånskild. Jag har dagar när jag gråter för att jag är skild och att barnen har skilda föräldrar, när jag underminerar mina egna behov och önskningar och tror att jag skulle vara lycklig om jag gjorde barnen lyckliga. Genom att de dem tillgång till sina föräldrar, samtidigt. Men jag levde så, och var inte lycklig. Ingen av oss.

  Annons

  Lycka? Vet inte, är det rimligt? Lyckliga stunder absolut, och jag tror att det bra ska vara övervägande. Men 100% lycka och ingen frustration, not existing enligt mig.

  Jag har en bild, ett behov. Och jag läser att min livsstil är den nya avundsvärda. Mom without husband but with kids. Och vet ni, jag håller med. På riktigt. Jag har haft en förhållande, levt familjeliv, fått två barn men sedan vågat följa hjärta och vilja. Inte känt att jag inte kunde gå min väg, att jag var tvungen att stanna pga ekonomi eller social eller politisk korrekthet. Jag kunde gå min väg. Min väg mot lycka. De flesta i Sverige lever i tvåsamhet med barn, men de som skattar högst lycka är mammorna utan relation. Jag är inte förvånad. Slippa tjafset, vem som gör vad, varför han inte vill som jag, irritationen över huruvida han flirtar på festen eller inte, synen på vardagsfostran och ekonomi. Jag är min egen grevinna, och jag lever gott och glatt. Tar det jag behöver, och är nog nöjdare än nånsin. Så ni som lever i en relation som kostar mer än vad den ger-våga lämna för detta liv är inget att frukta!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar