Annons
Annons

Få föda tryggt!


Dagligen frågar gravida hur det är med platserna på förlossningen. Är tämligen säker på att det inte är lokala funderingar, utan tankar som alla i Sverige har. De uttrycker oro att inte få plats på vald enhet. Oro över att få resa långt. Ängslan över att inte få det stöd de behöver och önskar. Rädsla att inte få hjälp.

Annons

2017, vart är vi på väg? Vi kämpar mot terrorism, smittor, svält och näthat. Vi har heller inte ens en garanti att du får föda på det sjukhus du önskar. Det borde va mycket lättare att ordna än att lösa större och svårare problem t ex terror. Men vet ni, beslutsfattare, även barnmorskor har en gräns. Allt går inte att utstå, riskera sitt yrke och legitimation för. Vi har svurit eden, månar om trygghet under graviditet och födsel. Precis lika självklart som det ska vara att ha enskilda besök hos barnmorskan som gravid-lika självklart att ha en närvarande barnmorska under födsel.

En rättighet. Inte springer kirurgen mellan olika ingrepp under operationen. Denne är hos en patient i taget. Och slutför ett arbete innan nästa påbörjas. Barnmorskorna ska ha samma möjligheter! För att bibehålla födandet friskt, trygga blivande föräldrar och ge dem en god upplevelse av en av de absolut största händelserna i livet. Få föda tryggt-egentligen en självklarhet!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar