Annons
Annons

Filmen om bottenlös sorg OCH kärlek. Efter Inez


När livet plötsligt ändrar riktning. Graviditeten som ska leda till ett levande barn, föräldraskap och glädje. Början på livet med en liten bebis. Skötbord ska invigas, kläder provas, barnvagn köras, babyskydd bäras. Listan kan göras hur lång som helst. När graviditeten slutar med att bebisens hjärta inte längre slår. När graviditeten slutar med sorg. Hur gör man då?

Annons

Karin Ekberg beskriver och skildrar så nära, så intimt och naket vad som händer när barnet som ligger i livmodern plötsligt dör, under graviditeten. Denize och Filip visar sin värld och låter Karin följa dem. Från att det faktiskt händer, det som är så ofattbart, till att livet sakta sakta återvänder. Det blir inte som det var tidigare, det förändras. Och på ett sätt ser det ut som att det berikas. För Inez föddes. Hon är deras dotter och de hamnar mitt i sorg som nyblivna föräldrar, istället för mitt i glädje. Vi tittare får följa vad som sker, deras möten med terapeuter, sjukvård och vänner. Vi kan såklart aldrig uppleva sorgen, men jag fick en inblick i vad som sker när de lämnar sjukhuset. För där brukar mitt ansvar sluta, efter födsel och ett par dagar kvar med sin bebis.

Jag vill rekommendera alla att se filmen. Du som arbetar med människor, födslar, mödravård, eftervård. Du som har en vän. För någon känner någon som har mist ett barn under graviditet.

Det är inget att gömma undan. Vi ska ta hand om varandra, våga tala om det som gör ont. Och trots sorgen är filmen fylld av kärlek.

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar