Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Flytningar och fostervatten

  18 juni 2017

  Som gravid så öppnar man lätt upp och pratar om diverse krämpor eller symtom, men fler än de som man brukat öppna sig för. Jag gillar det, har sällan gränser på det sättet. Intima frågor kan hamna i knät på lite vem som helst! Sunt enligt mig, så länge man är trygg i det.

  Annons

  Som barnmorska får jag ta del av kroppsvätskor, sexuella funderingar, blodiga bindor, oro över förhållanden. För att ge några exempel.. Något som många frågar om är hur de vet att vattnet gått. Nu tänker man lätt att Det vet man väl om vattnet går.. Och vet ni, det är inte helt ovanligt att man tar fel på fostervatten och flytning. Det kan komma m y c k e t flytning. Och doften är lite svår att avgöra. Min näsa känner direkt men dem har ju luktat på ert gång bindor med fostervatten..

  Så låt oss tänka lite på att det är väl lika ok att prata om flytningar som om fostervatten. För vattnet är ju PK, då kan väl flytningen oxå va ok. Jag tror det gynnar oss att öppna upp, koppla ihop kön, sexualitet och kvinnan. Vi är liksom bara människor!

  appropå vatten så var det rätt svalt i havet idag

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar