Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Födande och mot döende

  3 februari 2017

  De två bästa världar, födande och livets slut. Vrickat? Ja, kanske. Men jag är inte ensam om detta. ”Om jag inte skulle arbeta med födande, då skulle jag vara på hospice” Så kan en barnmorska säga, och det hänger ihop. Det mjuka men ändå brutala, det som ger liv och sedan avslutar. En tråd med två ytterligheter, Och framförallt är det med mig som redskap jag arbetar. Trixar, närmar mig, bedömer, inväntar, lyssnar, ger råd, stödjer. Agerar när det egna sviktar.

  Annons

  Mitt bästa redskap är jag själv. Och det tänker jag fortsätta arbeta med. Med mig som redskap.

  Så vem vet, jag kanske gör ett sidosteg till en palliativ enhet. Vem har sagt att vägen inte kan vara krokig?

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar