Annons
Annons

Förlossningsdepression och oro


Jag och oron, vi jobbar mot varandra. Jag avskyr oroskänslan, oavsett om den är i mig eller om den är i rummet. Den ska förebyggas men om den kommer ska den motas bort.

Oro, ångest och depression är idag tre förekommande tillstånd, även bland gravida. Det är verkligen ingen självklar skimrande bubbla man går in i, och det är långt ifrån alla som psykiskt går igenom en smärtfri graviditet. Var åttonde gravid har en depression, för ca 6 år sedan var det var tionde. Därutöver är det fler som upplever oro men inte diagnosticeras med depression.

Annons

En engelsk studie visar att yoga minskar oro, ångest och stress under graviditet och kan därmed förebygga depression. Det handlar även om att vissa delar av graviditeten är kvinnan mer känslig för oro t e x i början då oron över missfall är som störst, och då skulle yogan kunna lindra oroskänslor och bädda för ett bättre mående kommande trimester.

En av mina barnmorskor har klasser i yoga och gravidyoga. Hon talar sig varm om yogans betydelse. Min upplevelse av Yin Yoga är fantastisk, skön och som att jag når delar av min kärna. Ni som är intresserade, kolla in helhetsyoga. Jag kan nästan lova att ni skulle bli imponerade!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar