Annons
Annons

Frukta (inte) förändring


För en vecka sedan när jag i kapellet läste Fader Vår kom tanken till mig. Jag insåg att det här med att frukta någonting kan vara positivt/negativt och både åt det man vill och inte vill. Förändring likaså.

Annons

Jag har insett att jag har en stark separationsrädsla och oro. Jag gillar verkligen inte att något tar slut. Det är en av anledningarna till att det var så svårt för mig att ta beslutet till skilsmässa. Jag kände att det vardag djupt rotat i mig att inte avsluta. Rädd för förändring. Jag såg först inte att förändring kan GE mycket positivt. Jag ältade ”aldrig mer ska vi” ”hur ska jag kunna..”eller ”det kan jag inte själv”. Jag såg liksom bara hur livet skulle levas i en stöpt form för två fast jag skulle vara ensam. Så fel jag hade!! Mitt liv levs i en ostöpt form med utrymme på alla sidor. Jag är jag, har barnen med i livet och gott om utrymme runt om. Väldigt mycket får plats! Men ensamheten i den stöpta formen infann sig aldrig.

Jag har sagt att jag önskar att fler som vågat förändra något skulle prata mer öppet om det. Är nog lite jante över det, man vill inte sticka ut eller typ skryta.

Det som jag har mött är oxå att fruktan och oro kan kännas inför förändring som är positiv och en möjlighet. Är det kanske en eftertanke som känns orolig? Inför mitt jobbval var jag så ambivalent. Jag kände att det var ett så stort beslut att ta, på olika sätt. Är jag redo? Tar jag MITT beslut? Vill jag? Kommer jag kunna prestera? Det var ett stort beslut, jag ägnade mycket tid åt det. Kloka mamma gav mig sista knuffen mot ett JA. Och min mission blir nu att berätta för vänner och bekanta om vilka beslut jag tagit som fått mig att våga, att våga förändra. Fast det har varit läskigt.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar