Annons
Annons

Gör man kejsarsnitt i gamla ärret?


Hej på er!

Det är så spännande med frågorna ni ställer. Jag gillar det! Keep on questioning:)

Vissa frågor är medicinska och läkaren vet mest om ämnet. Det kan även vara så att det är skillnad i rutiner på olika platser i landet, så mitt svar kan vara lokalt. Men här kommer en fråga där jag svarar utifrån erfarenhet vad som är optimalt.

Annons

Hej. Jag har tidigare gjort två kejsarsnitt och efter det en liten bukplastik. Om jag skulle vilja ha ett barn till så blir det planerat kejsarsnitt. Jag undrar om man då lägger kejsarsnittet i det gamla ärret?

Gällande kejsarsnitt så strävar man efter att lägga snittet i det gamla ärret. Det kan variera beroende på hur ärret växt och huruvida livmodern bedömts vara tunn på något visst ställer eller sammanväxningar skett i buken. Men finns möjligheten så snittar man i gamla ärret. Om du vill ha en specifik bedömning kan det ske under läkarbedömningen inför kejsarsnittet.

Måväl,

Maria

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar