Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Gravid och blöder

  4 juli 2017

   

  Som älskar-älskar inte. Fast med Kommer jag fortsätta vara gravid-eller inte

   

  Dagligen hör jag ”mina” gravida berätta att de blött, haft ett eller ett par tillfällen då det kommit blod vid toabesök. Vissa berättar om brunfärgat, andra om rött färskt. De allra flesta är oroliga för att det är ett missfall, nån enstaka känner sig lugn, det som sker det sker. Önskan om ultraljud förekommer, bland många. Verkligen fullt förståeligt, vi har idag full kontroll över det mesta så att få tecken på att graviditeten kanske avbryts är svåra att hantera. Vi vill veta. Helst att det är som det ska, men annars i alla fall få ett svar.

  Annons

  Statistikensäger att ca 15-20% av alla graviditeter slutar med missfall. De flesta är tidiga. Och det är aldrig träning eller sex eller nedstämdhet som orsakar ett MF. Kom ihåg det!! Det handlar om ålder, kromosomavvikelser, ofostrigt ägg-t ex.

  Så hur hanterar vi detta? Självklart ringer ni er barnmorska om ni vill ha råd, stöd eller hjälp. Vänd er till gyn om det är akut:stor blödning, kraftig buksmärta t ex. Prata!! Våga vara i den känsla ni är, även om den inte kan hjälpas eller lindras. Det är ett ovisst och jobbigt tillstånd men det är som det är. Det är en tid av ovissshet och kanske oro. Början på föräldraskapet..

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar