Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Gravid, psykisk ohälsa och hjälp

  21 april 2017

  Vi har konstaterat att de gravida inte är en grupp människor som slipper psykisk ohälsa. Vi har även kunskap och förståelse för att det kan kännas svårt att berätta om sitt mående. För graviditet förknippas med lycka, och det kan vara skamfyllt att inte känns lycka. Jag uppmanar de som känner av nedstämdhet eller är deprimerade att söka hjälp. Men vad ska man göra då? Vilken hjälp finns?

  Annons

  Vi har efter många många års erfarenhet och studier fått kunskapen om att de som tidigare varit deprimerade löper en ökad risk att få en depression igen, i samband med graviditet och barnafödande. Studier visar vikten av snabbt omhändertagande och insatt hjälp och stöd. Det kan handla om samtal, farmakologisk hjälp, läkarkontakt, stöd till närstående. Men den ska sättas in snabbt, för konsekvenserna påverkar både kvinnan och kan även påverka fostret. Det går att behandla depressionen på olika sätt, från SSRI till ECT. Så dra er inte för att söka kontakt med någon om du känner igen dig. Det kan vara vem som, som antingen själv kan boka en tid eller ta hit en person som kan stödja dig. Vi finns här!!

  Kram Maria

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar