Annons
Annons

Har jag stor gravidmage?


Att kommentera gravidas utseende, storlek på mage verkar vara allmänt godkänt. Eller? Är det för att den putar ut, eller för att det är en liten bebis där inne? Oavsett så är det för mig helt obegripligt att kommentera eller ta på en mage utan ok innan.

Annons

Jag får kommentarer nästan varje dag om att min mage är stor. Det känns så jobbigt för då oroar jag mig över att bebisen växer för mycket. Kan jag ha för stor mage?

Nej, du kan inte ha för stor mage. Den är så stor den är.  Om den växer i en snabbare takt än väntat följer vi upp det enligt riktlinjer. Vi barnmorskor kommer inte förbise något som skulle vara en avvikelse. Det kan vara olika anledningar till att den växer i en snabbare takt och då försöker vi ta reda på det, på orsaken.

Våga känna dig trygg i din gravidmage. Känn att det är just din mage. Din livmoder växer utifrån sin storlek och takt.

Och en sak till.. människor i allmänhet har inte den blekaste uppfattning om hur stor livmodern är i vecka 28 så kommentarer om storlek i en viss vecka är ju bara rent tyckande utan grund.

Kram!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar