Annons
Annons

Har min bebis i magen ADHD?


Jag upplever att utvecklingen rasar framåt. Takten är hiskeligt snabb. Hänger vi med? Grattis till er som gör det, för jag linkar lite krokigt efter, leendes. Måste vi veta allt? Vad gör vi med informationen? Just den frågan vill jag att ni som väntar barn ställer er själva.

Annons

Livliga barn under graviditeten är subjektivt. Likaså stillsamma. Det kan vara av intresse när vi avlyssnar hjärtljud, därför kan frågan ställas. Men det är med min kunskap som jag värderar svaret. Och tyckanden är jag inte mycket för. Däremot den gravidas upplevelse. Jag samlar in information, bedömer det.

De barn som rör sig mycket i livmodern mår med största sannolikhet utmärkt. De allra flesta rör sig mycket, vi känner rörelserna olika mycket. Ett barn som rör sig mycket har inte ADHD. Vi screenar heller inte ADHD. Inte autism heller. Eller dyslexi. Så nu har vi rett ut det.

Stor lugn kram till er!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar