Annons
Annons

Here’s the reaction you can expect


Med oerhört rädda kvinnor framför mig funderar jag på var vi landat. Är det en generation som inte går med på vad som helst? Som vill ha mer än vad som är rimligt? Som vill kunna köpa privat vård i alla lägen? Som är oroligare? Lägre tillit till vården? Lägre tillit tillsig själva?

Annons

Är det vår vård som fött denna rädsla? Negativa erfarenheter, traumatiserade kvinnor. Hur hamnade de där? Vi som beslutar har många års utbildning och kanske ännu fler års erfarenhet. Men vad vet vi om vad som är bäst för individen?

Frustrationen inom mig växer. Både privat och i yrkeslivet. Kompassen, var är min kompass? Var är min egna vilja? Vart är jag i detta? Antar att de gravida känner likadant. Oron tar över och en vaginal födsel utan facit blir ohanterbart.

Denna låt går i perioder på repeat i mitt sinne. Riktad mot de som inte förstår. Eller som anstränger sig för att göra livet surare och svårare.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar