Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Hur kniper man?

  22 juni 2017

  Osökt efter gårdagens inlägg vandrar vi in på knip. Det talas mycket om att det är så viktigt, att vi ska knipa länge och ofta. Måste vi? Har alla äldre kvinnor inkontinens och framfall?

  Vi bör knipa, för vår egen skull. Minska risken för inkontinens eller läckage, och stärka bäckenbotten. För det vet vi, att den tänjs och tappar spänst. Och en vältränad vagina höjer lätt sexlivet!

  Annons

  Men för att kunna träna behöver man veta hur. Därför kommer dessa råd.

  1. Testa din funktion, knip av kisstrålen. Om det går fortsätt med punkt 2.

  2. Knip många gånger varje dag. Visualisera en dragkedja där du har dragkedjehandtaget längst ned, och där är ändtarmen. Dra handtaget uppåt tills den är helt sluten, då kniper från rumpan mot urinröret, som att du stänger ditt underliv, likt du drar upp en dragkedja.

  3. Håll knipet några sekunder, hårt och koncentrerat. Släpp sedan, upprepa tills du känner att du har kontroll. Först då lägger du på tid och slutligen kan du knipa en halv minut.

  Kontroll. Ofta. Kort stund. Thats it!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar