Annons
Annons

Jag är gravid-kan jag tatuera mig?


Kära ni,

Frågorna droppar in i min frågelåda. Det handlar om nästan allt. Mat, blödningar, ägglossning, läkemedel. Och nu kommer en tatueringsfundering.  Susanna skriver såhär:

Hejsan jag undra om de kan va farligt att tatuera sig när man är gravid?

Annons

Jag kan inte se någon fara med tatuerandet kopplat till graviditeten. Den som kan bli en komplikation av en tatuering är i så fall en infektion. Om infektionen skulle vara av sådan art att den påverkar graviditeten eller barnet är det i så fall en komplikationsrisk eller följdrisk. Jag har inte uppgifter om hur stor risken är eller vanligt förekommande infektioner vid tatuering. Prata med de som arbetar med det. Hoppas du kommer fram till ett svar som känns bra för dig.

Hälsning Maria

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar