Annons
Annons

Jag vill bestämma var jag föder


Är det ett storstadsfenomen?  Eller problem i storstan. Eller är det effekt av valmöjligheter?

En del av mig står absolut upp för att man ska kunna välja vilket sjukhus man ska föda barn på, eller vilken plats rättare sagt. Hemma? För frågan ställs ju. Men jag måste säga att om önskan inte går att uppfylla så tar man det som bjuds. För det går i det läget inte att välja.

Annons

Men jag häpnar när jag hör om vägran att åka 1 timme för att sättas igång. Om vägran att vänta några timmar för att det är fullt. Vänta på en igångsättning. Ska vi sparka ut en kvinna i värkarbete? Eller ha ett tomt rum väntande för alla?

Nä, jag strider för bra villkor, tryggt födande, 1 barnmorska per födande. Men när det är fullt, då respekterar man det som barnmorskan säger och tar vänligt emot den plats som erbjuds.

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar