Annons
Annons

Kan mitt svar påverka cellprovet?


Här kommer en fråga om cellprov och om det påverkas om man äter p-piller eller minipiller.

Hej jag hittade din blogg och såg att du var barnmorska

Jag är nyss fyllda 23 år och har varit på min första cellprovtagning och där frågade barnmorskan mig om jag hade genomfört en gyn undersökning innan. Jag svarade att jag hade det i och med att jag gjort abort en gång och därefter frågade hon mig om jag åt p-piller nu och jag svarade mini-piller (jag får ej äta p-piller med östrogen) och sa att jag inte heller fick mens pga mini-p. Men jag sa det i ren hast för att jag kände mig så oansvarig att säga att jag ej äter preventivmedel nu utan har skydd på annat sätt. Kan det påverka mitt cellprov om jag sa att jag äter mini-piller och inte har mens fast jag egentligen har mens och inte äter någon form av p-piller?

Annons

/ En orolig tjej

Hej!

Det påverkas inte alls, ditt svar registreras inte heller. Det var antagligen en fråga som handlade om huruvida du ville ha hjälp med förskrivning av preventivmedel vid detta besök eller inte. Eller kanske rådgivning. Det man tar prov på när man tar cellprov är celler från livmodershalsen, utanpå och initi. Vad bra att du frågade, för då kan du nu släppa det. Invänta svaret från testet, hoppas det är friska celler 🙂

Vänligen Maria Midstam

 

Vill du ställa en fråga till mig?

https://www.mabra.com/stall-din-fraga-till-bloggande-barnmorskan/

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar