Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Kvinnor, skärpning. Föd bara!

  3 mars 2017

  Asså jag är nog fel ute. Jag funderar kring förutsättningar, möjligheter, alternativa lösningar och sätt för att förbättra och erbjuda möjligheter att föda tryggt samt att arbeta med födande på ett tillfredsställande sätt.  Men nu när jag sitter här och blickar ut över havet kommer insikten. Jag har naivt trott att vi ska kämpa för möjligheterna, och utgå från kvinnorna. Men det måste vara tänkt tvärtom. Kvinnorna anpassar sig efter utbudet. Har du jobbigt att hantera smärta? Tufft för dig, det kommer svida i själen att inte få stödet du önskar. Har du glesa värkar? På riktigt, spring lite i trappor eller nåt. Vi har liksom inte tid att skapa lugn så att ditt oxytocin kam flöda. Barnmorskan har massor att göra-värkarna kan väl du själv fixa med.

  Annons

  Mitt råd är att utrusta dig med bra gener, lugn, partner, samarbetsvillig livmoder och helt enkelt bara föda.  Då blir samhället och statistiken så glad och stolt och politikerna kommer le mot dig!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar