Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Lägga ned BB?? 2017??

  2 februari 2017

  Hur är det möjligt? Det är en känsla av overklighet. Av drömkaraktär, fast då typ mardröm.

  Året är 2017 och vi bestämmer oss för att försämra möjligheten för kvinnor att föda barn. Minska tillgängligheten. Försämra. Vi blickar lite lätt åt väst och ser Mr Trump som nytillträdd president i Amerika. Vi hör honom orera om vilka som inte ska få komma in i landet. Deras land. Jag tror inte att det är sant, säger han verkligen detta?!? Jag känner likadant inför nedläggningen av Sollefteås BB och förlossning. Händer verkligen detta? Inte bara det att vi vet mer än någonsin om behovet kring födande och föräldraskap, vi har dessutom en stark kraft i Sverige som driver dessa frågor. Landet väljer ändå att nedrusta, försämra villkoren för kvinnorna, barnen och familjerna. Och de som arbetar där?!? Jag känner med dem. Ett år efter att jag fick beskedet om BB Sophias nedläggning är jag fortfarande i sorg. Och många med mig. Vilsna barnmorskor. Ledsna barnmorskor. Barnmorskor som arbetar med annat. Kanske trivialt i någons ögon, men verkligheten och vardagen för mig.

  Annons

  Så, hur kopplar jag detta till Mr Trump? Jo, jag tänker med fasa att det som kan tyckas orimligt och orealistiskt kan i nästa stund bli min verklighet. Och det skrämmer mig. På riktigt. För vem lyssnar? Vem vill gott? De som har möjligheten att fatta beslut eller påverka. Jag är osäker. Om så är fallet har jag en sak att säga. Ta fram godheten och viljan-det är dags nu!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar