Annons
Annons

Låt oss fixa förlossningskrisen


Jag vill som punkt 1 säga att det behöver inte vara en kris. Det skulle inte behöva vara en kris. Varför säger jag så? Jo, för att en kris är så dramatisk, svår eller nästintill omöjlig att påverka i nuet, som ett måste att genomleva och utstå men som gör oss klokare och utvecklar oss. Detta;att Sverige har för få öppna platser och rum för födande och eftervård hade kunnat se annorlunda ut. Med en annan styrande klick i Sverige. Men mindre politiska spel och maktkamp.

Annons

Vi finns, barnmorskorna. Vi har satsat 1,5 år till en vidareutbildning mot en ny yrkeslegitimation. En tuff utbildning, både emotionellt, stressfylld, utmanande kunskapsmässigt men även helt fantastisk. Vilken resa det var! Såklart vill vi arbeta med vårt område. Ett av områdena är födande. Det finns många många fler.

Men rummen finns. Barnmorskorna finns. Visst behöver vi bli fler, men det är inte enda lösningen. Ta ett samlat grepp. Lyssna på vad bi som kår har att säga. Möt upp våra önskemål så att vi har en dräglig vardag och tillvaro. Sen har krisen ebbat ut!

Tadaaaa

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar