Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Låt oss fixa förlossningskrisen

  28 juli 2017

  Jag vill som punkt 1 säga att det behöver inte vara en kris. Det skulle inte behöva vara en kris. Varför säger jag så? Jo, för att en kris är så dramatisk, svår eller nästintill omöjlig att påverka i nuet, som ett måste att genomleva och utstå men som gör oss klokare och utvecklar oss. Detta;att Sverige har för få öppna platser och rum för födande och eftervård hade kunnat se annorlunda ut. Med en annan styrande klick i Sverige. Men mindre politiska spel och maktkamp.

  Annons

  Vi finns, barnmorskorna. Vi har satsat 1,5 år till en vidareutbildning mot en ny yrkeslegitimation. En tuff utbildning, både emotionellt, stressfylld, utmanande kunskapsmässigt men även helt fantastisk. Vilken resa det var! Såklart vill vi arbeta med vårt område. Ett av områdena är födande. Det finns många många fler.

  Men rummen finns. Barnmorskorna finns. Visst behöver vi bli fler, men det är inte enda lösningen. Ta ett samlat grepp. Lyssna på vad bi som kår har att säga. Möt upp våra önskemål så att vi har en dräglig vardag och tillvaro. Sen har krisen ebbat ut!

  Tadaaaa

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar