Annons
Annons

Lika på olika villkor


Jag liksom fastnar i den här tanken om att vi kämpar så mycket för könets rätt så jag tycker att vi snarare skapar klyftor än överbryggar dem. Vad är skillnaden? Värdet? Lägger vi inte i ett värde om vi talar om män och kvinnors olika värden? Har könet ett värde?

Annons

Jag känner ibland att det skulle vara så skönt att behärska allt jag behöver kunna, att kunna vara helt självständig. Men fysiken sätter ibland stopp, andra gånger kunskap i tex bygg. Jag ber om hjälp-oftast är kraften manlig. Spelar det nån roll? Nä, inte för mig. När jag ber om hjälp med tex städning är hjälpen och kraften ofta kvinnlig och inte heller spelar det någon till. För mig. Men många reagerar. Vi reagerar helt enkelt när kvinnor kan uppfattas som utnyttjade. Inte när män gör det. Har jag rätt?

Efter en vecka på en resort har jag sett männen städa poolen, kvinnorna rummen. Männen byta kylskåp, kvinnorna tvätta. Same same typ, fast olika detaljer. Båda service, leende och med mycket gott resultat.

Ekvalism. Det bästa.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar