Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Löses kris med pengapott?

  29 juni 2017

  Mina kriser har aldrig lösts med pengar som lite random lagts i en hög och att samtliga indragna i krisen fått spendera dem. Även om målet varit att krisen skulle lätta så låter det galet att inte ha tydliga mål, en planerad väg mot målet och en rimlig budget för vad denna lösning kan kosta.

  Annons

  Förlossningsvården har fått ungefär 500 miljoner kronor. Stockholm en hel del av den summan, för de fördelas beroende på befolkningsstorlek. Men hur och vad ska de lösa krisen? Fler barnmorskor? En till förlossning? Bättre löner? Insatser till de gravida och partner? Vad räcker 100 miljoner till? Kan varje barnmorska få ett lönepåslag på 2000kr? Kan vi ha en till barnmorska per pass fast samma antal föderum? Ingår BB i förlossningsvården? När pengarna är slut-är krisen löst då?

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar