Annons
Annons

Lyssna på fosterljud hemma?


Som ett led i att kunna ha kontroll, att veta att det är okej. Eller känna kontakt med bebisen? Är det för att ”slippa” ringa förlossningen om den gravida inte känner rörelser en dag?

Gravida, varför ha en apparat hemma och lyssna på barnets hjärtljud?

Annons

Jag är verkligen skeptisk till detta, och förstår faktiskt inte varför vi ska göra såhär. Back to basic. Känn rörelser, se hur magen rör sig och kanske hur hoppar till rytmiskt, av hicka. Det är bra så. Ultraljud gör vi av diagnostiska skäl. Likaså avlyssnar vi fosterljud. Vi verifierar att det är ett levande foster, en normal rytm och puls. Det är Barnmorskans arbete. Jag lyssnar inte för att det är gulligt, härligt eller spännande. Jag lyssnar efter olika parametrar, bedömer dem och berättar om huruvida det är normalt eller inte.

Tänk på varför vi gör saker?! Finn din anledning, värdera och pröva den. Om du efter den tanken o prövningen kommer fram till att det är helt rätt för dig att ha en hjärtavlyssnare hemma så hoppas jag att du har rätt. Ni hör min negativitet… Jag ska inte argumentera mer för min sak men vädjar till er;tänk till!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar