Annons
Annons

Mammografi baby


Jag fyllde 40, livet klarnade och äntligen var jag där! Dit jag siktat de senaste åren. #fylla40lycklig det har varit min #. Jag typ lyckades. Mina barn är med mig.Vännerna är fantastiska. Jag har en familj. Gillar verkligen mitt arbete. Tränar. Friluftsar. Önskar kärlek. Tar beslut om hur mitt liv ska vara, vad som är ok och vilka gränser som gäller för mig. Reser till NYC, min dröm med tjejgänget.

Annons

Väl hemkommen ligger kallelsen där och väntar. MAMMOGRAFI. Tänker direkt på riskerna. Min ålder förbyts från tillgång mot risk. Cancer. Ska jag noja nu? Känna knölar som inte finns? Tolka trötthet som sjukdom? Vänta nu, varför screenar vi från 40, är risken så hög? Hur ont gör det med mammo? Asså, jag som hatar smärta-hur ont gör det?

Nytt fokus. Skjuter upp mammon, måste förbereda mig. En säger att det inte känns, en annan att det känns som om benen ska vika sig. Min bästa källa säger att det är skönt. Älskar henne! En tredje att det inte gör ont för hon har så små bröst. Om man har mycket körtlar så gör det ont, får jag höra. Jag har stora bröst, antar det kommer göra vidrigt ont. Försöker få med mig dottern som sällskap men hon vill inte. Tuttröntgen står inte högt i kurs.

Är skraj i väntrummet. Spanar in sköterskorna, hoppas jag får nån snäll. Aleris Sophiahemmet. Jag får lita på dem. En underbar stämma ropar mitt namn. Jag berättar om min oro, pratar konstant. Om cellprov, smärta, oro. Frågar om det är värre än att borra i tänder utan bedövning. Hon tittar på mig, säger att det här kommer gå bra. Jag slås av hennes lugn. Hon är inte rädd. Har ingen stol bakom mig. Om jag faller av smärtan, då kommer jag ju hänga i tutten…? Vilken intim situation. Aldrig har en annan kvinna lyft mina bröst och tryckt in dom mellan två plattor. Snackar lite om intimiteten. Sen byter hon bröst, ändrar vinkel. Fotar igen och sen är det klart.

Jag pratar massa igen, tackar. Det kändes inte!!! Oj, oj vad lättad jag är!!

Vi ses om två år!! Tack!!! Tack världens finaste tutt-röntgen-sköterska!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar