Annons
Annons

Min insats för Dig eller min insats med hänsyn av Mig?


Jag har försökt att vara tyst, jag HAR varit tyst i detta mål gällande barnmorskan som av religiösa skäl inte vill utföra aborter på arbetet. Men jag måste yttra mig nu. Jag kan inte låta bli att se det stora egot i denna fråga. Viljan att arbeta utifrån sina egna förutsättningar, på sina egna villkor, för sitt eget bästa. För att det passar de egna livsåskådningsfrågorna. Jag jobbar inte med egot. Jag går inte till mitt barnmorskejobb för att uppfylla MINA drömmar via KVINNAN eller för att ge henne det hon önskar utifrån vad jag tycker är pk. Håren reser sig på mig när jag tänker på det maktutövande som skulle kunna ske. Vi har alla möjligheten att välja, är vi beredda att bistå och vårda de kvinnor vi kommer möta på vår arbetsplats? Såklart även de män vi vårdar och möter, men gällande graviditet är det kvinnor. Om vi inte kan svara Ja på frågan ser jag inte hur det är för kvinnans bästa.  Vi vet inom kåren att våra åsikter spelar in i vad vi föreslår samt hur vi presenterar olika alternativ. Vi har makt i detta och det är av största vikt att vi är både ödmjuka inför den vetskapen men framför allt att vi gör vårt bästa för att inte låta vår personliga åsikt påverka kvinnan. Hjälp henne att göra egna val, som är bra för just henne. Låt aldrig din egen åsikt hindra hennes val.

Annons

Jag är en stolt barnmorska, jag vet hur mina kollegor anstränger sig och gör ett fantastiskt arbete. Och den vetskapen gör mig varm och trygg. Måtte detta fall vara ovanligt och försvinnande, för vi gör vår insats för Dig.

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar