Annons
Annons

När bacillerna flyttar in


Jag brukar hävda att jag inte blir magsjuk. Att jag har den genen som gör att jag kan torka andras kräkningar men inte smittas. Så när jag vaknar på natten med sån magont så tänker jag alla tankar utom kräksjuk. Det gjorde så ont långt ned i buken, min tanke var att en äggstock perforerats på något sätt eller inflammation i buken. Jag tror att jag typ behöver ambulans, ringer x-maken och tänker att han får ta hand om barnen om jag åker till akuten. Lite lätt panik i mig. Tills jag förstår vad för sjuk jag är. Då blir jag lugn, för det kräver ingen ambulans. Nästan ler åt min barnmorskeinstinkt som direkt misstänker gynekologiska besvär.

Annons

I feberdimman så tror jag att jag måste jobba, ställer larmet på 05.45 och går upp, svettas och fryser och funderar på hur 17 jag ska kunna jobba när jag måste springa till toaletten var 10 minut. Och stackars gravida..

Inser i duschen att jag drömt att chefen sagt att jag måste jobba, att jag faktiskt ska stanna hemma idag. Vilken lättnad.

Se till att ha klorin och handsprit hemma, alltid nån frysmat att värma. Om ni inte har en partner kan jag varmt rekommendera er att ha en Maja som reder ut det mesta. Lillsyrran är riktugt fin hon med men nästan 13-åringar grejar allt. Tack, vad skulle jag göra utan er när baciller kommer på oönskat besök

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar