Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  När kan jag ha blivit gravid?

  16 juni 2017

  Ni är så välkomna med era frågor. Det är både trevligt och härligt att få veta vad ni funderar på. Jag lär mig av er.

  Hej. Jag är gravid och har lite funderingar gällande ägglossning och befruktning. Har en mens cykel på 28 dagar. Kan vara en dag sen ibland. Sker ägglossning 14 dagar före nästa menstruation? Kan man bli gravid om man har sex precis dagarna efter avslutad menstruation?

  Annons

  Vår menscykel svarar på hormonella utsöndringar som sker, och styrs från vår knopp. Du har helt rätt, mensen kommer 14 dagar efter ÄL. När ÄL sker i förhållande till senaste mens vet man inte, men de som har en regelbunden cykel kan ofta veta på ett ungefär när de förväntar sig sin ÄL, och därmed mens. Så länge du har ÄL kan befruktning ske. Så om du hade ÄL några dagar efter avslutad mens kan du absolut ha blivit gravid då. Och spermierna kan leva några dygn så om du har samlag och strax därefter ÄL kan det leda till graviditet.

  Hoppas du fått svar på sin fråga.

  Må gott!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar