Annons
Annons

När ska man åka till förlossningen?


Hur vet man att det är dags, att det är NU man ska åka till förlossningen?

Ja, mitt svar är att om det är värkar som får dig att vilja åka ska du notera hur länge de sitter i, hur ofta de kommer och hur smärtsamma de är. Det finns ”kriterier”  en typ av ram. Något att hålla sig i, att förhålla sig till. Ni har säkerligen hört att man ska ha 3 värkar på 10 min som håller i sig ca en minut, fortsätter att komma, gör ont och inte slutar vid vila.  Självklart inte skrivet i sten! Men ha det i åtanke när ni planerar hur ni ska göra. Men jag tänker att anledningen till att man åker in till förlossningen är att man behöver mer eller annat än vad som finns hemma. Det kan handla om stöd, information, övervakning,  kunskap och bekräftelse eller smärtlindring. Så när gränsen för att vara hemma är nått så blir det självklart-dags att åka in. Och i slutändan kan bara du själv avgöra det.

Annons

Om vattnet går så ringer du till förlossningen och berättar hur det är, att vattnet gått. Beroende på andra faktirer som har med vattnet att göra så kommer barnmorskan berätta om och när ni ska komma för en kontroll.

Vid en blödning ska du ringa barnmorskan på en gång.

Mycket mycket viktigt: Ring A L L T I D  innan du åker till förlossningen. Under samtalet ställer barnmorskan en rad frågor t ex om du blöder, vattnet har gått, hur bebisen ligger, och frågor om dig. Så då finns möjligheten att information kommer fram som är viktig i födelsesammanhanget men som du inte tänker på. Så ringandet har olika dimensioner och fyller olika funktioner. Att bara åka in kan faktiskt försämra möjligheterna för dig att få ett bra och säkert omhändertagande, så alltid ringa innan!

1. Ring förlossningen

2. Förutom de komplikationer som kan föranleda att du ska åka in mer eller mindre på en gång så söker du förlossningen när du behöver det som bara de kan erbjuda.

3. Andas ut, inandningen går per automatik.

Good luck!

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar