Annons
Annons

När vattnet går


Doften av fostervatten är enligt mig riktigt härligt! Liv. Födsel. Familj. Födandets lukt.

Jag förknippar med det positiva, starten på ett förlossningsarbetet. Det kan vara nummer ett, följt av värkar, följande efter värkar. Det kan även vara tidigt, och då är det såklart inte friskt och positivt utan förknippat med oro.

Annons

Det handlar om att honnsäckarna brister, ett hål bildas och ur det kommer vatten. Sipprandes, mer som en hink vatten eller lite tveksamt. Det är sånt man märker. En av de ovissa ting jag älskar med födandet.

Idag var det splash. Himlen öppnade sig på stranden och vi blev dyngsura på 3 minuter. Kläderna inte torkat på långa vägar. Pölar ute. Vatten i poolen 2 dm högre.  Nääää-skoja!

Efterföljande dundrande smällar. Som värkar. Himlen lystes upp. Balkongen nästan skakade. Jag gillar det. Mysigt. Känslan av att naturen bestämmer själv. Vi kan mixtra och förgifta, men lagar och förordningar om fysik och kemi är vi inte herrar över. Jag älskar det! Som födandet.

Hoppas på utebliven vattenavgång imorgon, för nu är det liksom avklarat.

Känslan i mig idag:hur jag än vrider och vänder så är mitt ansvar mitt. Så hur vill jag då göra? Stå med ansvaret själv? Söka stöd men då riskera att lämnas? Hur mycket vill jag ha? Stora tankar som behöver stor tid-det är mitt svar för idag.

Sov gott!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar