Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • När Maria Midstam inte har händerna fulla med nykläckta bebisar bloggar hon om livet som barnmorska på MåBra. Följ hennes spännande vardag på förlossningen och ta del av hennes expertkunskaper om graviditet och födsel. För frågor om samarbeten, maila: alicia.s[email protected]

  Annons

  No 1 Rule

  14 juli 2017

  En liten förtidigt född bebis hjälps med värme, övervakning och säker transport till rätt vårdinstans.

   

   

  Det finns hjälp att få. Jag upprepar: Det finns hjälp att få. Oavsett om du är rädd för att föda, har smärtor i underlivet efter födsel eller har klåda under graviditeten så finns olika typer av insatser att få hjälp med. Sverige är uppbyggt på specialistkunskaper så det finns absolut en risk att du inte hamnar rätt från början, och då remitteras vidare.

  Annons

  MEN (för det finns alltid ett men) det är väldigt viktigt att först ta ansvar för sin situation/besvär och försöka lösa det. Egenvård. Eget ansvar. Sunt förnuft. Du är din och du tar hand om dig. När mer resurser behövs, då söker du dem.

  Men vi har dilemmat att många söker hjälp för  upplevda problem som inte är ett problem i medicinsk mening, och då är det inte sjukvården som är rätt instans att lösa eller stödja. Men där kan man tillsammans resonera om vad som är bäst. Men oavsett så vill jag åberopa min Number 1 Rule Sök för dina besvär, de besvären som påverkar ditt liv, leverne och mående. Mycket kan vi lösa själva och det krävs ett stort egenansvar som människa. Men när du är bortom de egna åtgärderns-det finns hjälp att få.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar